неділя, 18 листопада 2007 р.

Відкриття зимового велосезону. Сміла - Холодний Яр - Чигирин - Суботів - Олександрівка

На минулих вихідних (10-11 листопада) їздив закривати осінній велосезон 2007, але вийшло так, що одночасно відкрив і зимовий сезон: в ніч з суботи на неділю лив дощ, в неділю зранку почався конкретний снігопад :) тому добра половина поїзди пройшла по снігу і під снігопадом..
Власне, спочатку планував в суботу подивитись Смілу, покататись по селам і ярам біля Холодного Яру, подивитись сам Холодний Яр, Суботів. В неділю планував поїхати у Чигирин, звідти в Олександрівку, Бовтишку і Розумівку.
Проте раптовий сніг не лише підкоригував плани, через нього я спізнився на електричку, а квитків ні на які поїзди в напрямку "Київ" або хоча б "Північ" небуло.

Отож, в перший день нічого не завадило подивитись Смілу(стільки раз був тут проїздом і ніразу не залишався, щоб подивитись місто), покатався по околицях. Купа хаток ще під соломою, безлюдні дороги, нерозорані яри, якось там ніби трохи зупинився час..
До монастиря їхав Гайдамацьким Яром з Жаботина, там мало не з-під коліс вискочили три косулі. Дуже вразив скіфський вал посеред Холодного Яру, ніде більше не бачив земляних споруд таких масштабів і щоб до цього часу збереглись в такому стані - досі висота валів складає близько 5 метрів.
На ніч попросився в селі Новоселиця, пустили переночувати в першій же хаті:)
На другий день їздив по снігу. Буквально за пару годин його нападало більше 15 см, швидкість руху значно знизилась, тому встиг лише в Суботів і Чигирин. А на електричку запізнився..

Звіт можна почитати тут

Фотографії тут

Немає коментарів: